torsdag 25 augusti 2011

Salade Ekenaise - Salade Niçoise med allt man haver

Hittade ett inlägg som av någon orsak inte blivit publicerat under semestern på stugan. Jag misstänker det har något att göra med att jag försökte schemalägga publiceringen. Den klockan verkar gå i nån USA-tid. Klockslaget man ställer in och klockslaget den sen visar kastar med ett antal timmar jag inte orkar räkna ut.

En sallad lätt inspirerad av Salade Niçoise, med det mesta jag hittade här på stugan. Främst försökte jag variera salladen åt det lite matigare hållet en het sommardag.


Salade Ekenaise
  • isbergssallat
  • tomat
  • gurka
  • färsk lök
  • tonfisk i olja
  • makrill i tomatsås
  • paprika
  • färsk oregano
  • kokt ägg
  • dill
  • svarta oliver (Kalamata, med kärnor)
 
Salladsdressing:
  • majonnäs (Inget light-tjafs!)
  • senap
  • citron
  • svartpeppar
  • vitlök
  • olivolja


Inga mängder den här gången. Men på ett ungefär var det ett halft sallatshuvud, fyra tomater, en halv gurka (kunde ha varit mera), en burk vardera av fiskarna, en halv paprika, tre kokta ägg och massor med svarta oliver. Oreganon var för att föra tankarna till Sydeuropa och dillen för att hämta hem dem till sommarfinland.

För mig är dressingen alltid viktig för sallader. Den här gången blev den majonnäsbaserad. Jag skulle gissa på 50% majonnäs, 25% citron och sista 25% hälften och hälften olja och senap. Svartpeppar och en klyfta vitlök fint tärnad (inte krossad i vitlökspress!).

2 kommentarer:

  1. Tack, det var det och lättlagat. Kunde äta en till lunch idag, bara nån tillredde den. :-)

    Kiva blogg du har, skall försöka följa med!

    SvaraRadera