torsdag 5 augusti 2010

Omelett - LCHF brunch

Min kära hustru har börjat med LCHF och jag hade lite tröttnat på smörgås till morgonmål, så jag gjorde en enkel omelett åt oss här på stugan.
Inte direkt någon skönhet, men riktigt gott.


Omelett
 • 6 ägg
 • 1/2 paket bacon
 • 2 små lökar
 • en skvätt mjölk (1/4 dl kanske)
 • svarteppar
 • paprika, stark
 • ost

Baconet kom direkt ur frysen, så jag skar den i strimlor, klickade lite smör i pannan och kastade i baconet. Hackade sen fort löken och satte i den när baconet nästan stekt färdigt. Knäckte äggena i en bunke, tog med en skvätt mjölk och kryddorna. Sedan skrapade jag (lat som jag är) över fyllningen på ena sidan istället för att ta den åt sidan och hällde på äggblandningen. (Som straff blev löken i bottnen lite bränd). Ägg skall hällas i mycket het panna, så fastnar det inte! Ett lock på pannan får omeletten att stelna lite snabbare. När omeletten nästan stelnat tillräckligt lade jag i osten, riven eller i mitt fall strimlad av en "sista bit". Sedan vände jag omeletten och lät den stekas en stund till under lock. Jag gillar min omelett väldigt fast, men smaken är ju som baken...

Ungefär halvvägs...
Personligen gillar jag omeletten tjock, så jag lagar alltid den på många ägg. Jag tycker en tunn omelett inte blir fluffig. Hade det inte varit bacon i omeletten så hade jag också saltat den lätt.

Och jösses vad den omeletten satte sig i magen. Ibland fungerar nog LCHF som en ypperlig hungersinhibitor... Lite grönsaker hade ännu smakat bra, men det han jag inte med. Livet han ifatt mig...

2 kommentarer:

 1. Låter gott! Åt inte barnen med er då? Har man hela familjen med får man ju en desto härligare tjock omelett på t.ex. 12 ägg! :D

  Eller tja, nu läser jag lite noggrannare att det inte var lunch utan att det liksom var er sena frukost. Så det kanske betyder att 6 ägg med mera räckte till allihopa?

  SvaraRadera
 2. Nä, barnen äter ungefär genast de vaknat, annars blir det kris här... Och vi har haft famo med på stugan, så oftast har den ena av oss med gott samvete kunnat ha sovmorgon. :-)

  12 ägg låter redan lite svårhanterligt, eller så kall man ha en stor stekpanna. Ifall alla barnen skulle gilla omelett så skulle nog inte 6 ägg räcka långt, så den här var nog helt dimensionerad för mig och min kära hustru.

  SvaraRadera