söndag 25 september 2011

From Russia(*) with Love!

Jag vet inte om min fru hittat (**) den själv eller om hon läst om den hos Flo eller Fröken nytta, men i vilket fall som helst hann jag nu blogga om det före henne. ;-)

Vi provsmakade idag Lindahls ryska yoghurt. Till konsistensen tycker jag den ser lite lösare ut än deras andra yoghurtar. Till smaken var den lite syrligare med en fetare eftersmak. Jag var lite överraskad den var så syrlig och att den inte smakade ännu fetare. Fast den enda referensyoghurten vi hade var Lidls turkiska, som är mycket lösare än Lindahls "vanliga".

Sen måste man ännu granska näringsinnehållet när man är LCHF:are, för att se om det är värt betala mera för den ryska yoghurten.


Produkt Energi Fett Kolh. Protein E fett E fett % E kolh. E kolh. %
Rysk 757 17.0 4.0 3.5
629 83.1% 68 9.0%
Grekisk 557 10.0 5.8 5.2
370 66.4% 98.6 17.7%
Turkisk 528 10.0 5.1 4.2
370 70.1% 86.7 16.4%
Lidl grek. 521 10.5 2.8 5.0
388.5 74.6% 47.6 9.1%

Om målet är minimera kolhydratintaget så kan man i praktiken konstatera att det inte är någon skillnad på om man äter Lindahls ryska eller Lidls grekiska. Förhållandet mellan proteiner och fett är sen lite olika mellan de två. Men 75% fett av energiinnehållet should be enough for anybody... Så man väljer Lidls grekiska om man inte gillar en riktigt sur yoghurt eller lite kollar vad man sätter pengarna på.

Jag har använt konverteringen 3700 kJ per 100g fett och 1700 kJ per 100g kolhydrater.

(*) Ok, Tyskland...
(**) Nu äter hon yoghurt över min axel och påpekar hon hört om den själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar