torsdag 17 februari 2011

Skolmaten - ett förbättringsförslag

Det är ju i sista instans våra folkvalda kommunpolitiker och kummun-/stadsstyrelser som bestämmer av vad och var skolmaten skall tillredas. Jag har ett inbesparingsförslag. Så länge som kommunen har en centraliserad skolbespisning så drar man in kommunstyrelsens (ja, eller alla kommunens anställdas?) lunchsedlar och ersätter det med skolmat. Sedan får kommunstyrelsen äta i sin närskola, eller så kan maten köra still dem och de får värma den i mikron? Maten kostar typ 0,70€-1,20€ per portion och kommunen får göra ett natura förmåner avdrag från penninglönen som är betydligt större, som för lärare och dagistanter. Gärna skulle ännu kommunpolitiker få samma mat, men de är väl spridda för vinden vanlig arbetstid.

Månne inte skolmaten skulle förbättras illa kvickt?

Jag vill ha Operation skolmat till mina barns skola!

5 kommentarer:

 1. Men det var ju ett bra förslag!

  SvaraRadera
 2. Ett väldigt bra förslag. Men så får vi inte heller glömma att alla ni på gräsrotsnivån har en otrolig chans att kunna påverka genom era handlingar, desto flera som debatterar, skriver, bloggar, pratar och bråkar om det, ju större uppmärksamhet får det, och det är ett av målen för en förbättring, att så många som möjligt visar sitt missnöje, inte sant. Och vill inte det politiska etablissemanget hörsamma det, ja då har vi en diktatur framför oss.

  SvaraRadera
 3. Jättefin idé!

  Mippe

  SvaraRadera
 4. Jag hade först tänkt ta den enkla vägen ut och grunda en Facebook grupp, men inspirerade av er gjorde jag ett medborgarinitiativ här i Esbo. Nu har den tjänsteman som skall behandla ärendet en månad tid meddela mig när ärendet skall behandlas.

  Jag tänker inte hålla andan...

  SvaraRadera