torsdag 6 december 2012

Gordon Ramsays äggröra

Egentligen behöver jag inte skriva något här. Kolla själva in videon. Den är värd dryga fyra minuter av ert liv, speciellt när han bränner brödet. :-) Det här är en rätt var alla de få ingredienserna på något sätt gifter sig med varandra och äggets karaktär riktigt kommer till sin rätt. Egentligen tycker jag inte om löst ägg och rått ägg kan jag inte äta (*), men det här är riktigt gott!

 

Nu hade vi bara inte champinjoner, minitomater eller gräslök. Och bröd äter jag inte så mycket. Däremot hade vi bacon och salvia.
Äggröra
  • 3 ägg
  • 1 msk smör
  • 1 msk crème fraîche
  • 5 skivor bacon
  • salt
  • peppar
  • salvia
Knäck äggen i en tjockbottnad kastrull, dutta i smöret och rör om hela tiden. Ta dem av plattan när det börjar "hända saker" och rör om tills det lite svalnar. Upprepa föregående mening tills konsistensen är lämplig. Blanda i crème fraîche och lämplig ört. Salat och peppra. Den riktiga mästerkocken steker dessutom bacon samtidigt.




(*) Jag har haft en dålig erfarenhet med citronskum gjord på skämda ägg i hussan i högstadiet. Jag låg på sängbottnen i två dar och rapade avloppsrör. Det enda som lite hjälpte var engelsk lakrits, något jag inte ätit efter det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar