Nu hade vi bara inte champinjoner, minitomater eller gräslök. Och bröd äter jag inte så mycket. Däremot hade vi bacon och salvia.
Äggröra
- 3 ägg
- 1 msk smör
- 1 msk crème fraîche
- 5 skivor bacon
- salt
- peppar
- salvia
Knäck äggen i en tjockbottnad kastrull, dutta i smöret och rör om hela tiden. Ta dem av plattan när det börjar "hända saker" och rör om tills det lite svalnar. Upprepa föregående mening tills konsistensen är lämplig. Blanda i crème fraîche och lämplig ört. Salat och peppra. Den riktiga mästerkocken steker dessutom bacon samtidigt.
(*) Jag har haft en dålig erfarenhet med citronskum gjord på skämda ägg i hussan i högstadiet. Jag låg på sängbottnen i två dar och rapade avloppsrör. Det enda som lite hjälpte var engelsk lakrits, något jag inte ätit efter det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar