Det blir oftare Mustapekka i det här hushållet om pappa får välja... |
Till middag idag blev det broiler(*) med Mustapekka(**)-sås.
Broilersås med Mustapekka
- 400 g broilerfiléer
- 2 st lökar
- 1/2 (50g) Mustapekka ost
- 2 dl grädde
- Kryddor
- Smör till stekning
Jag stekte broilerfiléerna och kryddade med paprika, svarpeppar och lite salt. Sen tog jag filéerna åt sidan och stekte upp löken. Lade sen till Mustapekka-ost och lät den smälta ner. Sen i med grädden och filéerna som jag strimlat och lät det hela koka ner en god stund. Serverade detta med ris och en lätt sallad. Pappa fick ännu extra Mustapekka på sin portion.
Till efterrätt blev det en gammal goding. Lingonpaj med brödost.
God både som varm och kall... |
(**) Färskost rullad i svartpeppar
Bevis på att jag inte alltid lyckas... |
Sonen åt upp sista biten paj idag, dottern föredrar ditt bröd :)
SvaraRaderaJag använde ditt recept idag och det blev en hit! Det var jättegott! Jag bytte ut riset mot hemgjorda klyftpotatisar, men annars följde jag receptet. Mums!
SvaraRaderaDet var ju roligt att höra! Klyftpotatis är gott, jag är bara ofta för lat för att laga det. Men sonen sa häromdagen i butiken han vill ha potatis, så det bliv väl till att köpa hem en påse. :-)
SvaraRadera