Cheesecake
botten
fyllning
- 100 g mariekex
- 100 g smält smör
- 30 g palmsocker
- 1 tsk pomeransskal
garnering
- 200 g philadelphia färskost
- 150 g lemoncurd
- skalet av en liten citron
- Färska frukter eller syrliga bär
Krossa kexen i mixer. Det skall egentligen vara digestivkex, men jag köpte i misstag fel i butiken. Mängden smör kan kanske vara mindre med digestivkex? Blanda med smör, socker och pomeransskal. Tryck försiktigt ut i en form c. 20 cm i diameter. Ställ kallt i 30 min.
Rör färskost och lemoncurd till en slät smet. Blanda i det rivna citronskalet. Bred ut i pajbottnen. Låt stå kallt till nästa dag (eller i flera timmar).
Dekorera med färska bär eller frukt. Nu var det inte riktigt bärsäsong, men frukt hade vi hemma. Men den behöver frukt eller bär, utan det höjer den sig inte alls över medelmåttan.
Pajen fick klart godkännt av alla hos oss som gillar cheesecake. Fast det visade sig vara en ganska klottig historia att servera den...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar