Halväten chili. (Som inte ligger på en disktrasa). |
De är inte så dumma de där chiliodlarna! Fiffigt sätt att grodda på, tror jag!
Det visade sig att chilin var mycket stark. Den brände i fingrarna och var för stark för att jag skulle kunna äta den som sådan. Så jag bestämde mig för att göra chiliolja. Man tager den chili man haver och häller över olivolja.
Så nu väntar jag ivrigt på ungefär söndagen, då chilifröna borde ha börjat slå skott!
PS: Om ni hanterar chilifrön. Gör det med handskar. Jag gjorde inte det. Jag tvättade däremot händerna. Följande morgon råkade jag smaka på mitt finger. Och brände mig i munnen. Att tvätta händerna en gång till resulterade i att jag bara spred ut chilin. Så den brände mera. Att tvätta med mjölk fungerar inte. Inte heller att putsa med smör. Men tillräckligt med tvål och tvättmedel så blev det bättre. Inget jag rekommenderar!
Edit: Nu har jag groddat mina chilifrön i nästan en vecka. Inget verkar hända. Dock läste jag på nätet att det tar väldigt länge grodda vissa chilin. Experimentet fortsätter...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar