Nattmat kan inte bli så mycket bättre än det här. Och mycket lite kan ju gå fel med chorizo, vitlök och feta... Skulle det bara gå att laga i förväg, så skulle det här vara den perfekta krabbismaten...
ChorizosalladSkiva och klyv chorizon. Strimla skilt löken och parikan samt skala vitlöken. Stek chorizon i torr panna. Häll över i salladsskål och stek sedan lök, vitlök och paprika mjuka, var för sig eller börja med löken.Häll tillbaks chorizon så den blir varm igen.
- en bra bit chorizo
- 2 små gula lökar
- 10 klyftor vitlök
- 1 röd paprika
- 3/4 kruka rukola
- salladsosta av medelhavstyp (=fetaost)
- svartpeppar
- chilisås
Stjälp upp i salladsskål. Tillsätt salladsosten tärnad.Smaka av med svartpeppar och chilisås. Min tyska chorizowannabe var alltså lite mjäkig, fast nu läste jag på Wikipedia att lång tunn chorizo är gjord på mild paprika. Så jag visade min flaska med chilisås åt salladen. Det behövdes överraskande mycket, c. en tesked kanske. Det brukar räcka med att man bokstavligen bara visar flaskan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar