PajbottenBlanda alla ingredienserna till bottnen. Platta ut 3/4 av degen i smord glasform (25cm). Degen kommer att stiga lite i ugnen, så se till det inte är för tjockt. Lägg i rabarbern med snittytan uppåt. Rör ihop resten av fyllningen och häll över. Strö över resten av degen. Sen bara in i ugnen på 175 grader i 30-45 min (tills den är färdig). Om hela spektaklet redan från början når upp till kanten av formen så kan det löna sig att ställa in en plåt eller nåt under, så att det inte klåttar i ugnen...
Fyllning
- c. 3 dl vetemjöl
- c. 100 g smör
- c. 1,5 dl socker
- 1-2 tsk kardemumma
- Rabarber i c. 1cm tjocka skivor
- 1-2 dl socker
- 1 ägg
- 2 dl gräddfil
- 1-2 msk vaniljsocker
Fyllningen kan varieras med att man blandar gräddfil och färskost. Eller så tar man någo andra bär (t.ex. blåbär) och sockrar enligt syrlighet. Eller så kan man dekorera med någo andra bär ovanpå pajen när den är färdig. T.ex. jordgubbar och då är man väldigt nära minfrusdröm som är en vidareutveckling av svärmorsdrömmen...
Ni för tyvärr hålla er till godo med bilden på en bit av minfrusdröm. Svärmorsdrömmen förevigades tydligen inte någonsin på bild...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar