Lax-auraostpirog
- 50% lax
- 50% auraost
- svarteppar
- Smördegsplattor
- ägg
Tag fram smördegsplattorna för att tina, lägg ut dem på bakplåtspapper. Jag använde kokt lax, men varmrökt hade nog gett lite bättre smak. Det är varmrökt i referensprodukten... Mosa laxen med auraosten. Det skall bli en "mönjä". Smaka av och krydda med svartpeppar. Knäck ägget i ett glas och rör upp det. Kavla ut smördegsplattorna en aning och dela på mitten i kvadrater. Sommarstugan ställde till med små intressanta problem, som att det inte finns en kavel. Ursäkta produktreklamen...
En liten klick mönjä i mitten och pensla med ägg runt. Vik ihop och tryck ihop kanterna med en gaffel. Pensla med ägg, det ger en vacker yta och så sväler de inte så förskräckligt i ugnen. Grädda i 175 grader C tills de är färdiga (c. 10 min).
Servera varm och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar