En sallad lätt inspirerad av Salade Niçoise, med det mesta jag hittade här på stugan. Främst försökte jag variera salladen åt det lite matigare hållet en het sommardag.
Salade Ekenaise
- isbergssallat
- tomat
- gurka
- färsk lök
- tonfisk i olja
- makrill i tomatsås
- paprika
- färsk oregano
- kokt ägg
- dill
- svarta oliver (Kalamata, med kärnor)
Salladsdressing:
- majonnäs (Inget light-tjafs!)
- senap
- citron
- svartpeppar
- vitlök
- olivolja
Inga mängder den här gången. Men på ett ungefär var det ett halft sallatshuvud, fyra tomater, en halv gurka (kunde ha varit mera), en burk vardera av fiskarna, en halv paprika, tre kokta ägg och massor med svarta oliver. Oreganon var för att föra tankarna till Sydeuropa och dillen för att hämta hem dem till sommarfinland.
För mig är dressingen alltid viktig för sallader. Den här gången blev den majonnäsbaserad. Jag skulle gissa på 50% majonnäs, 25% citron och sista 25% hälften och hälften olja och senap. Svartpeppar och en klyfta vitlök fint tärnad (inte krossad i vitlökspress!).
ser gott ut :)
SvaraRaderaTack, det var det och lättlagat. Kunde äta en till lunch idag, bara nån tillredde den. :-)
SvaraRaderaKiva blogg du har, skall försöka följa med!