tag:blogger.com,1999:blog-5861785077759370085.post3503907799290484986..comments2023-09-27T11:23:15.913+03:00Comments on Bakformen: Skördetider och torkningBakpappahttp://www.blogger.com/profile/16641176891032621204noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-5861785077759370085.post-65441699990602048032010-10-29T11:31:49.859+03:002010-10-29T11:31:49.859+03:00Våra bekanta har torkat i ugn. Man sätter ugnen på...Våra bekanta har torkat i ugn. Man sätter ugnen på typ 100 grader och sen har man luckan på glänt. Hur länge det tar vet jag inte, men jag skulle skiva svampen väldigt tunt. Och sen skall man se till man inte har skåpdörrar som är beklädda med något som har en benägenhet att smälta, som vi lyckades med i något skede...<br /><br />Det lär ska gå helt i rumstemperatur också, men då brukar man (om jag förstått det rätt) skiva tunt och placera på torkgaller. Det tar flera dagar, så man måste ha ganska dammfritt (inga ungar som hoppar i soffor då...).<br /><br />Men om man planerar torka lite mera än på prov så kan jag med en hösts erfarenhet säga att det lönar sig investera i en tork. Och ifall man inte vill ha just svamppulver så är frysen ett bra alternativ också...Bakpappahttps://www.blogger.com/profile/16641176891032621204noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5861785077759370085.post-69662537661185696012010-10-28T14:23:33.801+03:002010-10-28T14:23:33.801+03:00Hur torkar man bäst svamp om man inte har en tork?...Hur torkar man bäst svamp om man inte har en tork?tommix1http://tommix1.peppar.finoreply@blogger.com