Cheesecake
botten
fyllning
- 100 g mariekex
- 100 g smält smör
- 30 g palmsocker
- 1 tsk pomeransskal
garnering
- 200 g philadelphia färskost
- 150 g lemoncurd
- skalet av en liten citron
- Färska frukter eller syrliga bär
fredag 22 mars 2013
Lite som Nigellas tarte - cheese cake
Nigella gjorde en lättlagad "tarte" som inte alls behöver gräddas i ugn. Jag kan tänka mig det här är något man kan laga på sommarstugan när det är bärtid. Ingredienserna, förutom de färska bären, håller lagras länge.
måndag 18 mars 2013
Mandelmusslor med citronfromage och granatäpple
Här fotade följande dag. |
En goding ur Hembakat nr 2 / 2013, sid 16. Det här var i serien ganska lättlagat. Jag ändrade så klart lite på receptet. :-) Jag ökade på mängden socker från det ursprungliga. Bakar man sött, så skall det vara sött! Och så ökade jag på mängden mandel i bottnen. Förhållandena i fyllningen ändrade jag också på. Men grundtanken är den samma som i tidningen.
Bottnen (knappa 20 st)
- 100g smör
- 1 dl socker
- 1 äggula
- 1 - 1½ dl vetemjöl
- 1½ dl mandelmjöl
Fyllning
- 200g philadelphia färskost
- 1 dl créme fraiche
- 1½ dl lemon curd
Garnering
- granatäppelkärnor
- citronmeliss
- finrivet citronskal